Magyarok a császárvárosban: Szamos-cukrászda nyílt Bécsben
2014. December 5. 08:44
|
|
Bécs, Ausztria, Szamos-cukrászda, Szamos, cukrászda, ausztriai magyarok,
A magyar kávéházi kultúrát népszerûsítik Bécsben Fotó: Facebook
Kelényi Ádám, a Szamos Marcipán Kft. gazdasági igazgatója az MTI-nek elmondta: a budapesti piacot már telítettnek érezték, újabb üzlet nyitása már a meglévõkben okozna bevételcsökkenést, ezért az igen magas vásárlóerõvel rendelkezõ, de logisztikailag könnyen elérhetõ piacot céloztak meg.
Tapasztalataikra alapozva egy-két év felfutási idõvel kalkulálnak, míg az új üzlet eléri a kívánt forgalmát - fogalmazott, és kiemelte, alkalmazkodnak a helyi szokásokhoz, ezért a délutáni kávéforgalomra és a melegreggeli-választékra kiemelt figyelmet fordítanak.
A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai külképviselete stratégiai partnerségben népszerûsíti az újonnan nyílt cukrászdával a magyar kávéházi kultúrát, és Budapestet mint turisztikai célpontot. Kovács Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviseletének vezetõje elmondta: turisztikai nagykövetként tekintenek az ausztriai magyarokra, akik be tudják mutatni osztrák ismerõseiknek a magyar cukrászkülönlegességeket. Hangsúlyozta, Ausztria a második legfontosabb küldõ piaca Magyarországnak, az elmúlt években az osztrák turisták 120 milliárd forintot költöttek évente Magyarországon, nagy részét turisztikai célra, és a forgalmi adón keresztül átlagosan naponta 80 millió forinttal járulnak hozzá a magyar költségvetéshez. Elmondta továbbá, hogy a környezõ országok közül Ausztria az egyetlen ország, ahol nõ a magyar nemzetiségû lakosok száma.
A bécsi cukrászda két hete próbaüzemben mûködik, a legkedveltebb sütemény az osztrák fõvárosban is az Esterházy-torta, akárcsak Magyarországon. A Mathias Szamos márkanév alatt tevékenykedõ új üzlet Zsolnay-készletekkel várja a vendégeket. Az elkövetkezendõ napokban számos magyar vonatkozású rendezvény lesz a bécsi Szamos cukrászdában.
Címkék
Ausztriai munka, állás, Bécs, Ausztria, Szamos-cukrászda, Szamos, cukrászda, ausztriai magyarok,
Hozzászólások