Vasfüggöny újratöltve: jelképesen lezárta a határt Burgenlandban az osztrák szélsőjobboldali párt

2015. April 25. 16:02 |
|

Fotó: Wetschnig Thomas
A határ Halbturnnál Fotó: Wetschnig Thomas

 

Johann Tschürtz, az FPÖ helyi szervezetének vezetõje hangsúlyozta: a határellenõrzés bevezetése mellett azt is el akarják érni, hogy kamerás ellenõrzõrendszer és közvetlen, a rendõrséghez bekötött riasztóberendezés legyen a két ország között. A politikus ígérete szerint, ha az FPÖ szerez többséget a május végi tartományi választásokon, akkor életbe léptetik a határellenõrzést. 

Tschürtz hangsúlyozta, csak az FPÖ biztosítaná azt is, hogy a helyi állásokat elsõsorban burgenlandiak töltsék be. Úgy fogalmazott: 350 ezer magyar már megmutatta, hogy csak dolgozni jönnek Ausztriába. A pártvezetõ a tüntetésen azt is követelte, hogy az Ausztriába érkezõkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be. 

A Zöldek pártja is a magyar-osztrák határ mellett tartott rendezvényt pénteken. A határ mentén Sportonkeresztúrtól (Deutschkreuz) a páneurópai piknik emlékmûve mellett, Szentmargitbánya (St. Margarethen) és Fertõrákos közötti szakaszon tartott jelképes kerékpártúrával arra akarták felhívni a figyelmet, hogy több évtizedig nem lehetett szabadon utazni Európán belül. (MTI)

 

 

 

Címkék
Ausztriai munka, állás,

Hozzászólások