Több ezer embert ért el az idén Ausztriát bemutató Bridging Europe fesztivál

2015. September 22. 11:03 |
| Ausztria, kultúra, fesztivál, videó, Bridging Europe,

Több ezer ember vett részt az idén Ausztriát bemutató Bridging Europe - Európai Hidak fesztiválon, amely jövőre a francia kultúrát hozza el Budapestre.

"Most! Most! Most kell hidakat építeni, hogy Európa együtt maradjon. A legjobbkor jött ez a fesztivál" - idézi a társrendező Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) pénteki közleménye Fischer Iván zeneigazgatót.

"A Bridging Europe fesztiválnak idén különös aktualitása van. A Müpa célja a fesztivállal is az, hogy az európai népek kultúráját a művészet nyelvén összekösse, megteremtse a párbeszéd lehetőségét a kulturális sokszínűség és közös, európai hagyományaink között" - fogalmazott Káel Csaba vezérigazgató a fesztivál másik szervezője, a Müpa közleménye szerint.

A programsorozat szeptember 11. és 16. között zajlott, idén Ausztriáé volt a főszerep. Fellépett mások mellett a Soap & Skin With Ensemble, Gergye Krisztián Társulata Gloria Benedikttel, a Wolfgang Muthspiel Trio, a Federspiel és Madame Baheux. A BFZ a három nagyzenekari koncert mellett egy barokk és egy kortárs estet is adott. A Literárium-est témája a fesztiválon ezúttal Thomas Bernhard volt.

Csehország, Németország és Ausztria után jövőre Franciaország kerül reflektorfénybe. A komolyzenén kívül ismét fontos szerephez jut majd az irodalom, a tánc, a könnyű- és világzene, valamint a filmművészet is.

(MTI)

Címkék
Ausztriai munka, állás, Ausztria, kultúra, fesztivál, videó, Bridging Europe,

Hozzászólások