Átjárók, ivókutak, sétálóutcák: elkészült Bécs első gyalogostérképe

2015. April 8. 18:23 |
|


Az elsõ bécsi gyalogostérkép (Fußwegkarte) ingyenesen elérhetõ Fotó: Stephan Doleschal / Mobilitätsagentur Wien

„A Gyalogostérképpel még a tõsgyökeres bécsiek is felfedezhetnek olyan helyeket a városban, amelyeket eddig nem ismertek” – mondja Bécs gyalogosügyi megbízottja, Petra Jens az osztrák fõváros elsõ gyalogostérképének megjelenése alkalmából. 

Az osztrák fõvárost 1:35.000 méretarányban ábrázoló térképen ugyanis nemcsak a sétálóutcák, gyalogosövezetek és fákkal szegélyezett árnyas sétányok vannak bejelölve, de titkos rövidítések is, amelyeken végighaladva rég elfeledett belsõ udvarokat, passzázsokat fedezhetnek fel újra a városlakók. A térkép segítségével olyan praktikus dolgokra is gyorsan választ találnak, mint hogy hol találnak ivókutat, nyilvános vécét vagy cipészt az útjuk során. Mivel a térképen a köztéri mûvészeti alkotásokat is bejelölték, így akár kulturális városnézésben is nagy segítség lehet.

Az elsõ bécsi gyalogostérkép (Fußwegkarte) ingyenesen hozzáférhetõ a polgárõrségnél és a városi információs központban vagy megrendelhetõ a bécsi Mobilitási Ügynökségnél a bestellungen@mobilitaetsagentur.at e-mail címen. (Compress) 

 

Címkék
Ausztriai munka, állás,

Hozzászólások