Pimasz betörők Salzburgban: az otthon alvó tulajdonos lakásából lopott kulccsal vitték el a Mercedest

2015. January 29. 14:05 |
| Ausztria, Salzburg, balhé, betörők,


A salzburgi férfi január közepén visszakapta a kocsiját a magyar rendõrõröktõl Fotó: police.hu
 

Karácsonykor, december 25-én surrant be az idõs férfi salzburgi otthonába egy 22 éves (román állampolgár) és 38 éves fóti férfi, valamint egy 33 éves nõ, írta annak idején az orf.at.  A tulajdonos otthon aludt, a trió ennek ellenére több holmit is zsákmányolt, többek között egy hátizsákot, amelyben kocsikulcsok is voltak. Az egyikkel kinyitották  a meglopott férfi mélygarázsában álló E-osztályos Mercedesét, és azzal menekültek Magyarországra.

Ott azonban nem volt ekkora mázlijuk, errõl már a Zsaru Magazin és a police.hu számolt be, Dunakeszin a rendõrök még aznap kiszúrták õket. 
Kézsmárki Róbert zászlós, körzeti megbízott és Stetner Péter Zsolt törzsõrmester, járõr fölfigyelt rá, hogy a vasútállomás elhagyatott parkolójában egy jó állapotú, osztrák rendszámú Mercedes áll, és két férfi ólálkodik körülötte.

– Feltûnt, hogy alulöltözöttek voltak az autóhoz képest – emlékezett a törzsõrmester. – A járõrkocsi láttán egyikük elhajított valamit a sínek közé. Igazoltattuk a besztercei A. Sz. Attila (22) román állampolgárt és 38 éves fóti társát, ruházat-átvizsgáláskor a fiatalabb férfinál eurót és ékszereket találtunk. A Mercedes zárva volt, azt mondták róla, egy Ausztriában dolgozó romániai ismerõsüké, aki a vasútállomásról hazautazott, de nyitva felejtette az egyik ajtót, ezért õket kérte meg, hogy az ajtógomb lenyomásával zárják be.

A mesét nem vették be a rendõrök, az ékszerekrõl kiderült, hogy más ausztriai betörésekbõl származnak, az orf.at úgy tudja, hogy még két bûncselekményt ismert el a 22 éves gyanúsított.

A salzburgi férfi január 13-án kapta vissza jármûvét, a benne lévõ tárgyakkal együtt.

A Zsaru Magazin teljes története a police.hu-n árhetõ el

Címkék
Ausztriai munka, állás, Ausztria, Salzburg, balhé, betörők,

Hozzászólások