Mission: Impossible 5: Bécsben tartották a legújabb rész világpremierjét

2015. July 24. 13:26 |
| Bécs, kultúra, bécsi, Mission: Impossible, világpremier,

Pillanatkép a bécsi forgatásról
Pillanatkép a bécsi forgatásról

 

A Mission: Impossible ötödik epizódjának számító mozit tavaly három helyszínen - Bécsben, Londonban és Marrákesben - forgatták. Az osztrák fõvárosban elsõsorban a Staatsoper és a belvárosban fekvõ Schottenring metrómegálló szolgált a jelenetek hátteréül.

Tom Cruise külön kérése volt, hogy a film világpremierjét Bécsben tartsák. Cruise az utóbbi hat évben már negyedszerre jár Ausztriában, legutóbb tavaly augusztusban volt itt, amikor a most bemutatott film jeleneteit rögzítették. 2009-ben Cameron Diazzal forgatta Salzburgban a Kéjjel-nappal címû filmet, 2013-ban pedig a Feledés címû sci-fi thillert mutatták be a sztár jelenlétében, ekkor három órán keresztül adott interjúkat és osztogatott aláírásokat.

A Mission: Impossible - Titkos nemzet címû film díszbemutatóját a Bécsi Állami Operában tartották csütörtök este. Csaknem ezer meghívott vendég volt hivatalos az elsõ hollywoodi világpremierre Bécsben.

A rajongók nemcsak a világsztárral találkozhattak, eljöttek a premierre színésztársai, Simon Pegg és Rebecca Ferguson, a rendezõ Christopher McQuarrie, valamint a producerek, Bryan Burk David Ellison, Dana Goldberg és Don Dranger Ferguson is.

A bemutatón részt vettek osztrák hírességek is. Ott volt Larissa Marolt modell, Armin Assinger és Klaus Heidegger alpesi síbajnokok, Nicholas Ofczarek színész, valamint Reinhold Mitterlehner alkancellár és Josef Ostermayer kultuszminiszter is, aki kifejtette: ugyan megérti azokat, akik panaszkodtak az utóbbi pár nap útlezárásai miatt, azonban a másik oldalról nézve a filmbemutató hatalmas hírnevet jelent Bécsnek, emiatt egy kicsit megértõnek kell lenni.

Tom Cruise kedden magánrepülõvel érkezett az osztrák fõvárosba és a Ritz Carlton Hotelben szállt meg. Ugyanitt lakott tavaly is, mikor Bécsben forgatott. Szerdán a Belvedere palotában adott interjúkat, majd a Szent István-székesegyház közelében lévõ Haas-Haus hotel éttermében ebédelt, ezek után autogramokat osztogatott. A vacsorát már Rebecca Fergusonnal és Christopher McQuarrie rendezõvel fogyaszotta el a Coburg palotában. Ahol kedden feltûnt a sztár, rögtön rajongók vették körül.

Lezseren, fekete pólóban, farmerben és a már kultikussá vált pilóta napszemüvegben érkezett meg Tom Cruise a bécsi operaház elé csütörtökön délután, hogy rajongóival találkozzon. Már szerdán lezárták a Bécs belvárosában található Ringstrassét, a híres belvárosi út operaház elõtti részén a szervezõk tájékoztatása szerint csaknem négyezren gyûltek össze és várakoztak a tûzõ napon, hogy találkozhassanak a sztárral. Tom Cruise csaknem két órát töltött rajongóival, volt akivel még szóba is elegyedett. Az opera elõtt hatalmas LED kivetítõn interjúkat és filmrészleteket mutattak be.

Tom Cruise az APA osztrák hírügynökségnek adott interjújában kifejtette, a Mission: Impossible sorozat arról is szól, hogy milyen csodálatos részei vannak a világnak. "Ez a város annyira gyönyörû, hogy mindenképpen meg akartam örökíteni filmen is" - nyilatkozta a sztár. 

A történet szerint a Tom Cruise által alakított Ethan Hunt titkosügynök a Szindikátus nevû terrorszervezettel kénytelen megküzdeni, amely meg akarja semmisíteni a lehetetlen küldetések teljesítésére specializálódott csoportot. 

A bécsi díszletek már a márciusban közzétett, elsõ filmelõzetesben feltûntek: a képkockákon Tom Cruise az operaház tetején harcol, egy autó robban fel az egyik belvárosi utcán, a Schottenring metrómegállóban pedig Simon Pegg kezébe titkos csomagot nyom egy ismeretlen. A Mission: Impossible legújabb része a díszbemutató után az Egyesült Államokban július 31-én, Ausztriában és Magyarországon augusztus 6-án debütál.

 

 

Címkék
Ausztriai munka, állás, Bécs, kultúra, bécsi, Mission: Impossible, világpremier,

Hozzászólások