Kiadó lakásokkal trükköző csalók Ausztriában: külföldön vagyok, utald el a pénzt!

2015. March 1. 17:10 |
| Ausztria, Alsó-Ausztria, balhé, kiadó lakás, csalás,


Ha kiadó lakást keresünk Ausztriában, legyen gyanús, ha külföldi számlára kell utalni a kauciót, figyelmeztet a rendõrség A fotó illusztráció

Egy konkrét esetrõl számolt be az orf.at, egy Felsõ-Ausztriában élõ 19 éves nõ szeretett volna egy salzburgi lakást kibérelni az egyik hirdetési portálon keresztül. A bérbeadót e-mailen keresztül érte el, az állítólagos tulajdonos közölte, éppen Londonban van. A kaució és egy havi bérleti díj átutalását kérte a számlájára, utána egy csomagküldõ céggel juttatta volna el a kulcsot a bérlõhöz. A fiatal nõ még egy megerõsítõ e-mailt is kapott, amely olyannak tûnt, mintha a szállító vállalkozás írta volna.

A leendõ bérlõ azonban gyanút fogott, a csomagküldõnél informálódott, ahol közölték vele, ilyen szolgáltatásuk nincsen. A nõ nem utalta el a pénzt, hanem értesítette a rendõrséget, hogy csalóra bukkant.

Kiderült, Ausztriában számos csalást követtek el hasonló módon: a lakás állítólagos tulajdonosa minden esetben arra hivatkozott, hogy külföldön tartózkodik, ezért számlára kérte a pénz, a kulcs aztán nem akart megérkezni.

A hatóságok arra hívják fel a figyelmet, hogy aki hasonló tartalmú hirdetéssel találkozik, legyen óvatos, semmi esetre se utaljon elõre, csak akkor tegye le a kauciót, ha meggyõzõdött arról, a valódi tulajdonossal tárgyal. 

 

 

 

Címkék
Ausztriai munka, állás, Ausztria, Alsó-Ausztria, balhé, kiadó lakás, csalás,

Hozzászólások