Két nap tél jön Ausztriában: havazás, ónos eső is várható szombatig

2015. January 29. 09:01 |
| Ausztria, ausztriai időjárás, időjárás, ónós eső,


 

A keddi hóesésben több baleset is történt Ausztriában, egy magyar család is árokba csúszott autójával. A szerdai szünet után csütörtökre és péntekre ismét visszatér a tél, írja az ORF elõrejelzése alapján az Alpokban, vabalmint Felsõ- és Alsó-Ausztriában kezdõdik a havazás, majd fokozatosan dél fele terjed, a nap folyamán Steiermarkban és Burgenlandban várható hó. Az idõjárás körülmények miatt az alacsonyabban fekvõ területeken akár ónos esõ is lehet.

Pénteken sem mozdulnak felhõk Ausztria fölül, a képlet ugyanaz, mint csütörtökön, a hegyekben hó hullhat, másutt bizonytalan a csapadék halmazállapota, fõleg Salzburg. Karintia, Steiermark és Burgenland tartományokban várható havazás.

Csütörtök délelõtt Salzburgban és Felsõ-Ausztriában (az utóbbi tartományban kengurut fotóztak a keddi hóesésben) havazott, írja a wetter.at, Tirolban vátlozatlanul 3-as fokozatú lavinariasztás van érvényben. Szerdán Tauplitzalm környékén (Steiermark) egy 26 éves síelõt sodort el a hógörgeteg, a fiatal férfi meghalt. 

 

Címkék
Ausztriai munka, állás, Ausztria, ausztriai időjárás, időjárás, ónós eső,

Hozzászólások