Hétvégén Ausztriát is eléri a kánikula

2015. July 2. 14:55 |
| Ausztria, ausztriai időjárás, időjárás, kánikula,

Akárcsak egész Európában, Ausztriában is folyamatosan emelkedik a hőmérséklet, hétvégén már tikkasztó hőségre számíthatunk.
 
A nyári szünet beköszöntével együtt az igazi nyári időjárást is köszönthetjük Ausztriában. A nagyrészt hűvös május és június után az idő folyamatosan melegszik és a hétvégén már 38 fok körül alakulhat a hőmérséklet az előrejelzés szerint.

A legmagasabb hőmérséklet a keleti országrészben várható, Vorarlberg és Tirol környékén a 37 fokot is megközelítheti a hőmérő higanyszála. A hegyvidékeken és Karintia területén azonban zivatarok is várhatóak. 

 A meteorológusok azt javasolják, hogy aki teheti, a hétvégét töltse vízparton, ugyanis a vizek hőmérséklete még kellemesen hűvös. A legmelegebb Bécsben az Alte Donau, ami 23 fokos. Felső Ausztriában az Attersee csak 17 fokos, míg Burgenlandban a Fertő tó 19.

Számos európai országban adtak ki figyelmeztetést a közelgő kánikula veszélye miatt. Portugáliában, Spanyolországban és Franciaországban a hőmérséklet meghaladhatja a 40 fokot, mely veszélyt jelenthet az idősek és gyermekek szervezetére. 

Javasolt gyakran vizet fogyasztani, akkor is, ha nem vagyunk szomjasak, annak érdekében, hogy hidratáltak maradjunk. Aki teheti, kerülje a fizikai megerőltetést és minél gyakrabban hűtse magát langyos zuhannyal. 

Különösképpen figyeljünk a háziállatainkra, gyakrabban adjunk nekik friss ivóvizet és semmiképp se hagyjuk őket zárt autóban.

Címkék
Ausztriai munka, állás, Ausztria, ausztriai időjárás, időjárás, kánikula,

Hozzászólások