Havazás Ausztriában: rengeteg baleset történt az utakon, 20 centi hó Burgenlandban

2015. January 30. 15:45 |
| Burgenland, ausztriai időjárás, időjárás, havazás Ausztriában, ,


 

Burgenland: 15-20 centi hó hullott

A legkeletibb tartományban csütörtök óta 15-20 centi hó esett, Oberwart környékén mérték a legtöbbet, írja az orf.at. A hótkotrók egész nap dolgoztak, az utakon így is nehezen kellett közlekedni, több helyen kötelezõ volt a hólánc használata. A B61-es fõtutat kora délután egy idõre Oberpullendorf és Mannersdorf között lezárták. Délelõtt Jennersdorf körzetében két baleset is történt a B58-as és a B57-es fõúton, mindkét sofõr a havas úton csúszott meg a kocsijával, majd letért az útról - a 21 és 25 éves vezetõket kórházba szállították.
 

Autópályák: lezárások, balesetek, elakadt teherautók
 

Kora délelõttõl folyamatosan érkeztek a hírek , elõször A9-es és az A2-es auótpályán lassult le a forgalom, az S6-os gyorsforgalmin kötelezõ volt a hólánc. Utóbbin Kapfenberg környékén több autó is elakadt. Késõbb az A2-es sztrádán elakadt jármûvek akadályozták a forgalmat. Déli fél egykor az autópálya karintiai (Mooskirchen környékén) és Alsó-ausztriai szakaszán egy-egy sávot le kellett zárni, mert a teherautók akadályozták a közlekedést. A B54 fõúton is hasonló okok miatt állt le a közlekedés. Délután 2 óra tájban az A6-os autópályán kellett Kittsee-nél lezárni a lehajtót a teherautók elõtt, ezt a korlátozást késõbb feloldották. Délután az A4-es sztráda Magyarország felé vezetõ sávjában történt több baleset, komoly dugókat okozva. Az egyik karambol után több személy és egy kutya is az úttesten tartókodott, írja a wetter.at.


Karintia: halálos áldozat


A tartományban - Steiermarkhoz hasonlóan - az A2-es autópálya volt nehezen járható a sûrû hóesésben. A B 95-ös fõúton Feldkirchen környékén egy 20 éves hölgy kocsijával megcsúszott és frontálisan ütközött egy teherautóval - a nehéz jármû métereken keresztül tolta maga elõtt a személykocsit, amelynek a fiatal sofõrje a helyszínen életét veszítette. A mentõket több ütközéshez is riasztották, ezek szerencsére nem követeltek halálos áldozatot. Délután egy 11 éves fiú zuhant bele egy patakba Obermüllbachban hólapátolás közben, szerencsére egy rendõrkárõr látta az esetet és kihúzták a jeges vízbõl a gyereket.



A halálos baleset Feldkirchen környékén: teherautónak ütközött a fiatal sofõr kocsija Fotó. orf.at

 

 

Címkék
Ausztriai munka, állás, Burgenland, ausztriai időjárás, időjárás, havazás Ausztriában, ,

Hozzászólások