Határeset Schattendorf és Ágfalva között: több ezer magyar ingázót érint az időszakos lezárás

2015. March 31. 13:56 |
| közélet, közlekedés, ingázó, határ, Ágfalva, Schattendorf, lezárás,


Idõszakosan zárva lesz a határátkelõ

 

Hosszas elõkészületek után a schattendorfi önkormányzat a többi településsel egyeztetve úgy döntött, idõszakosan korlátozza az átmenõ forgalmat. Eszeint 2015. március 31-tõl reggel 5 és 8 illetve délután-este 16 és 19 óra között zárva lesz az említett útszakasz 80 méteres darabja, így a határon az említett idõpontokban nem leht átkelni, olvasható az orf.at-n.  (A korlátozás nem vonatkozik a kerékpárokra és a mezõgazdasági jármûvekre.) A rendõrség kiemelten ellenõrzi a tilalom betartását, a megváltozott elõírásokra egyébként táblák figyelmeztetnek majd, írtuk korábban.

A kisalfold.hu hétfõn helyszíni riportban számolt be a döntésrõl.

Több ezer magyar ausztriai munkavállalót érint ez a rendelkezés. Nekik óhatatlanul kerülõt kell tenniük. Vörös Tamás soproni szobafestõ tíz éve dolgozik Bécsújhelyen (Wiener Neustadt). Amióta megnyitották az ágfalvi–somfalvi összekötõ utat, rendszerint ezen hajt munkahelyére. 

– Reggel hat óra tájban szoktam indulni, de ez most másképpen lesz – mondja. – Récény felé (Ritzing) kerülhetnék, de ott egysávos és kavicsos az út, nagyon veszélyes. Ha a soproni átkelõt választom, akkor naponta húsz kilométerrel hosszabb távot kellene megtennem. Ráadásul reggelente a plázánál feltorlódnak a kocsik, katasztrofális arra menni. Kópháza felé közel negyven kilométerrel nõne a napi távom. Ágfalván keresztül eddig bõ fél óra elég volt, hogy Bécsújhelyre jussak. Ez – forgalomtól függõen – egy-másfél órára fog növekedni. Szóval még stresszesebb lesz a közlekedés

A kisalfold.hu teljes cikke itt olvasható.


 

 

Címkék
Ausztriai munka, állás, közélet, közlekedés, ingázó, határ, Ágfalva, Schattendorf, lezárás,

Hozzászólások