Eurovíziós Dalfesztivál 2015: Conchita Wurst szól az utasokhoz a bécsi tömegközlekedésben

2015. March 4. 17:55 |
| 2015, kultúra, Euróvíziós Dalfesztivál, Conchita Wurst, bécsi, tömegközlekedés,

A dalfesztivál tavalyi osztrák gyõztese németül, angolul és franciául köszönti és tájékoztatja majd az utazókat egyes villamos-, busz- és metrójáratokon és néhány megállóban. Arról, hogy pontosan mit fog mondani, még nem árultak el részleteket. 

Bécsben már elkezdték a fesztivált népszerûsítõ plakátkampányt is, City of Vienna - 12 points feliratú hirdetések lepték el az osztrák fõváros utcáit, utalva ezzel a versenyen megszerezhetõ maximális pontszámra.  Március hatodikától az Osztrák Vasúttársaság (ÖBB) az osztrák közszolgálati tévével (ORF) közösen indít olyan járatokat, amelyen megjelenik a fesztivál arculata. 

A Bécsi Turisztikai Hivatal (Wien Tourismus) a fesztivál logóját európai körútra viszi, március 17-tõl a huszonkét méteres átmérõjû gömb elõször Barcelonában tûnik majd fel, majd a Berlinben, Londonban, Párizsban és Milánóban szervezett promóciós turnékon látható. 

Az Eurovíziós Dalfesztivál népszerûsítése már tavaly megkezdõdött az osztrák fõvárosában, december óta a rendezvény dizájnjával ellátott villamosok közlekednek, és a bécsi városháza (Rathaus) elõtti téren digitális torony mutatja, hogy hány óra, nap és perc van még hátra a döntõig. 

A 60. Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli a Wars For Nothing címû dallal. (MTI)

 

 


 

Címkék
Ausztriai munka, állás, 2015, kultúra, Euróvíziós Dalfesztivál, Conchita Wurst, bécsi, tömegközlekedés,

Hozzászólások