Családi drogbanda Ausztriában: 18 aktív tag, havi 56 ezer eurós forgalom

2015. March 3. 14:53 |
| Ausztria, balhé, drogbanda, drog, La Familia,

 

A magát csak La Familiának nevezõ drogbanda vezetõje egy 43 éves férfi volt, aki azért szoktatta rá gyerekeit a kokainra, hogy "jobb drogterjesztõk" legyenek. A bûnszervezet, amely fõleg a családból és barátaikból állt, két kábítószer-kereskedõ férfival összefogva terjesztett kokaint és marihuánát. A banda 2014 nyara óta legalább egy kilogramm kokaint értékesített.

A drogüzletet a 43 éves férfi tartotta kézben, aki délelõtt egy Bécs északi részén fekvõ üzemben dolgozott, délután pedig a kábítószer eladását szervezte Bécsbõl. A férfi 46 éves felesége a pénzügyeket intézte, és akárcsak a banda többi tagja, segített a terjesztésben. Az egyik 19 éves fiúnak csaknem 350 tõbõl álló marihuána ültetvénye is volt a Bécs északi részén fekvõ Floridsdorfban. 

A drogbandára február 23-án csapott le az osztrák nemzeti nyomozószolgálat. A csaknem egy órán át tartó akció során mintegy 130 munkatárs 15 bécsi és felsõ-ausztriai címen tartott razziát. A lakáskutatások során 28 ezer euró készpénzt, továbbá fegyvereket, kábítószert, gázpisztolyokat foglaltak le.

 

 

Címkék
Ausztriai munka, állás, Ausztria, balhé, drogbanda, drog, La Familia,

Hozzászólások