Borzalmas baleset Alsó-Ausztriában: öten haltak meg a vonat elé hajtó autóban

2015. May 23. 12:52 |
|


A motorvonat 90 méter hosszan tolta maga elõtt a sínekre hajtó autót Fotó: ORF

 

A portálok beszámolója szerint péntek este hét órakor a 26 éves férfi sofõr minden valószínûség szerint nem állt meg az Andráskereszttel és stoptáblával jelzett vasút átjáróban, hanem a  sínekre hajott. Az érkezõ motorvonat oldalról kapta el jármûvet, majd 90 méteren keresztül tolta maga elõtt. A sofõr, 32 éves élettársa, két fiú (7 illetve 8 évesek), valamint egy 11 éves lány a helyszínen elhunyt. Három gyermeket (4,5 éves lány és12 éves fiú) súlyos sérülésekkel szállítottak a linzi illetve a St.Pölten-i kórházba - szombati információk alapján közülük a lányok stabil, míg a harmadik sérült kritkus állapotban van az orvosok szerint.

A kurier.at  beszámolója szerint a mentésben résztvevõket borzasztóan megviselte a baleset, amely ráadásul az elhunytak lakóhelye közelében történt, így további szívtépõ jelentek játszódtak le, amikor a hozzátartozók is megjelentek a helyszínen - utóbbiaknak, illetve a rendõröknek, tûzoltóknak szakértõk segítettek a tragédia feldolgozásában.

A baleset okait vizsgálat deríti ki majd, azonban elsõdleges adatok szerint a kocsit sofõr nem állt meg a szakadó esõben az átjáró elõtt. A kurier.at közlése szerint a szárnyvonalon ez volt a harmadik halálos tragédia az idén, Scheibbsnél márciusban két nõ (60 és 84 évesek), áprilisban egy 21 éves lány veszítette az életét, miután sorompóval nem védett vasúti keresztezõdésben hajtottak a sínekre Scheibbs környékén.

 

 

 

 

Címkék
Ausztriai munka, állás,

Hozzászólások