7 bécsi bár lélegzetelállító kilátással!

2015. July 27. 20:02 |
| Bécs, programok, Szabadidő, bécsi, bár, Café Bar Bloom, Ritz Carlton Rooftop Bar, Le Loft, Dachboden, Sky Bar, Suite Hotel Kahlenberg, MQ Libelle,

Kortyolgattál már valaha Zweigeltet a Volkstheater tetején lévő szoborszerű szépségekkel szemben? Barbara Cação (Vienna Unwrapped) most megosztja Bécs legjobb, magasan fekvő bárjait és szállodáit, ahonnan remek kilátás nyílik a városra. 

Café Bar Bloom
fotó: cafebarbloom.at

A legjobb hely a városban, ha a koktélod mellé kilátást is szeretnél rendelni a Stephansdomra. A bár egyenesen a tetőtérben helyezkedik el, a Rotenturmstrasse legizgalmasabb sarkán. A városban sehol máshol nem fogod látni a székesegyház színes tető mintáit ilyen szépen. A lélegzetelállító kilátás, keverve a bár modern kinézetével, remek kávéival, süteményeivel és italaival tökéletessé válik a hely egy csajos délutánhoz, üzleti tárgyaláshoz vagy egy romantikus estéhez.
Cím: Rotenturmstrasse 15, 1010

Ritz Carlton Rooftop Bar

fotó: ritzcarlton.com

A kanapékkal berendezett tetőtéri bár olyan óriási, mint a vendégcsalogató kilátás. A Ritz Carlton L- alakú tetőterasza lehetővé teszi a szinte 360 fokos kilátást a városra, látható a Stephansdom, a Karlskirche, a Hofburg kupolás teteje és Ottakring valamint Kahlenberg dombjai. A harapnivalók között minden megtalálható, az osztrák Rauriser kolbásztól kezdve a „caviar shot”-ig. A nem mindennapi helyszínnel lenyűgözheted a barátaidat, üzleti partnereidet és saját magadat is.
Cím: Schubertring 1-3, 1010

Le Loft

Egy esős napon szinte megérintheted a felhőket a Loftban, ami 75 méter magasan található Leopoldstadtban. A bár és a gourmet étterem, amit az innovatív francia, ázsiai és osztrák konyha inspirált, a Hotel Sofitel Vienna Stephansdom része. A lenyűgöző mennyezeti festményt Pipilotti Rist tervezte, ami baldachinként lebeg a vendégek felett. 
Cím: Praterstrasse 1, 1020

Dachboden

fotó: wien.info

A divatos 25 Hours Hotel kávézója és bárja a Lerchenfelder Strassén található. Az elegáns üveg teraszról csodás kilátás nyílik a parlament tetejére, a Naturhistorisches Museumra, a Kunsthistorisches Museumra, hogy a legjelentősebbeket említsük. A nyugodt belső a hotel cirkuszi témáját jeleníti meg. Megfelelő hely egy borra, italozásra vagy néhány falatra a barátokkal.
Cím: Lerchenfelder Strasse 1-3, 1070

Sky Bar

A Steffl bevásárlóközpont tetején található bár már régóta közkedvelt hely a helyi vásárlók, turisták és esténként a sikkes városiak körében. A Kärntner Strassén található üveg lift visz fel a magasba (akik szédülnének, nézzenek inkább az épület felé). A melegebb hónapokban érdemesebb a teraszon helyet foglalni, ami a Stephansdomra néz. Hétfőtől péntekig élő zenével is várják a látogatókat. 
Cím: Kärntner Strasse 19, 1010

Suite Hotel Kahlenberg

fotó: tiscover.com

Ha kilátást szeretnél egész Bécsre a „világűrből”, akkor irány a Suite Hotel Kahlenberg kávézójának a terasza. A nyári hónapok alatt a hűvös terasz rendszeresen ad otthont zenei eseményeknek. A szálloda éttermében belekóstolhatsz a modern bécsi konyhába is.
Cím: Am Kahlenberg 2-3, 1190

Hamarosan: MQ Libelle

fotó: wien.gv.at

2016 ősztől a Museumquartier várhatóan egy új tetőtéri hellyel büszkélkedhet a Leopold Museum felett.  A tágas, 600 m2-es üvegépület és terasz megfelelő hely egy kávéra, különböző rendezvények lebonyolítására vagy egyszerűen csak lógni a barátokkal és élvezni a kilátást a Naturhistorisches Museumra, a Kunsthistorisches Museumra és a Ringstrassera.
Cím: Museumquartier, 1060

Címkék
Ausztriai munka, állás, Bécs, programok, Szabadidő, bécsi, bár, Café Bar Bloom, Ritz Carlton Rooftop Bar, Le Loft, Dachboden, Sky Bar, Suite Hotel Kahlenberg, MQ Libelle,

Hozzászólások