31 ember sérült meg egy bécsi lakástűzben

2016. February 10. 19:46 |
|

fotó: APA/HERBERT P. OCZERET

31 ember sérült meg, közülük 2 súlyosan megsérült miután a bécsi Favoriten kerületében kigyulladt egy lakás hétfő este. Körülbelül 100 embert kellett kimenekíteni az otthonukból, a tűz oka még mindig nem tisztázott. 

21 embert szállítottak kórházba, köztük 9 gyermeket nyilatkozta a bécsi kórház szóvívője Andreas Huber. Egy ember súlyos égési sérüléseket szenvedett, egy másik pedig súlyos füstmérgezést kapott.

A tűz este fél 11-kor ütött ki a Gellertgasse-i épületben. "A lángok gyorsan terjedtek, de azt még mindig nem tudni mi okozta őket." - nyilatkozta a bécsi tűzoltóság szóvívője Christian Feiler. 

A helyszínre 60 tűzoltó 14 tűzoltóautóval és 7 mentőautó érkezett. Mire az első tűzoltó egység megérkezett, az alagsor már teljesen lángokban állt az embereken pedig nem meglepő módon eluralkodott a pánikhangulat. "Nem csupán a tűz eloltása, de az emberek megnyugtatása is nehéz munkának bizonyult" - mondta Feiler.

Két szomszédos épület 35 lakásából kellett a lakókat kimenekíteni, a lángokat nemsokkal este 11 után sikerült megfékezni.

Mindkét épületet lezárta a rendőrség egészen addig, míg a tűzoltók ki nem derítik a baleset okát. A fedél nélkül maradt lakókat a közeli hozzátartozók, vagy barátok szállásolták el.

Címkék
Ausztriai munka, állás,

Hozzászólások